Sinterklaasintocht

Ondernemers Vereniging Vlagtwedde organiseert jaarlijks de intocht van Sinterklaas in Vlagtwedde. Wij ondersteunen dit evenement en zetten ons hiervoor in. Ook zijn wij betrokken bij de jaarlijkse evaluatie van de intocht.

Nationale Herdenking op 4 mei

Elk jaar doet Dorpsbelangen Vlagtwedde mee aan de organisatie van de Nationale Herdenking op 4 mei. Hierbij zijn altijd diverse vrijwilligers betrokken. Bij de herdenking zijn elk jaar honderden Vlagtwedders aanwezig.

Verlichting in het buitengebied

De spaarzame verlichting van wegen en fietspaden in het buitengebied is voor ons onderwerp van zorg. Wij zijn hierover in gesprek geweest met het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Westerwolde. Wij verwachten dat het college hierin een andere koers gaat varen. Dit onderwerp houdt onze focus.

Burgerhulpverlening

Burgerhulpverlening behelst levensreddende hulp aan mensen die een hartstilstand krijgen. Elke seconde telt en vrijwillige burgerhulpverleners kunnen de eerste, levensreddende hulp bieden totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn. Burgerhulpverlening bestaat in de eerste plaats uit een goede dekking van toegankelijke AED’s (defibrillatoren) in een slagvaste kast buiten gebouwen. En in de tweede plaats bestaat dit uit een netwerk van burgers die deze hulp in noodsituaties kunnen en willen bieden. Dit zijn Vlagtwedders die bij reanimatie kunnen worden opgeroepen om te reanimeren en de AED te gebruiken. Deze groep burgerhulpverleners is nog te klein, wij zetten actief in op werving van nieuwe vrijwilligers. Wie deze hulp kan en wil bieden bij nood, kan zich Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Promotie

Om ons werk goed te kunnen doen namens zo veel mogelijk Vlagtwedders, laten wij ons regelmatig zien en horen. Zo presenteerden wij ons op de laatstgehouden Landbouwbeurs en waren we enkele keren te horen bij Radio Westerwolde. Westerwolde Actueel besteedde de afgelopen tijd meerdere malen aandacht aan activiteiten van Dorpsbelangen. Ook lokale en regionale kranten - zoals het Westerwolde Lougblad -  besteedden met artikelen aandacht aan onze vereniging en onze acties.