Enthousiaste inzet voor en door Vlagtwedde

Dorpsbelangen Vlagtwedde is een groep vrijwilligers die zich inzet voor het wel en wee van Vlagtwedde. Vol enthousiasme maken wij ons sterk voor behoud en verbetering van de leefbaarheid in ons prachtige dorp, ook in de nieuwe gemeente Westerwolde. Of, zoals het in onze statuten staat:

 ‘Het behartigen van de belangen van het dorp Vlagtwedde in de ruimste zin des woords, teneinde het voortbestaan en de leefbaarheid van het dorp te behouden en daar waar dat kan, te verbeteren.’

Activiteiten en evenementen in Vlagtwedde

Dorpsbelangen Vlagtwedde is direct of indirect betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten en evenementen in Vlagtwedde. Denk hierbij aan de jaarlijkse intocht van Sinterklaas en de Nationale Herdenking op 4 mei.

Verbetering van situaties in het dorp

Wij zetten ons actief in om ons dorp mooier en beter te maken. Daarvoor dragen we bij aan concrete verbeteringen van situaties in het dorp. Denk hierbij aan de aanleg van een fietspad van de bebouwde kom naar sportpark De Barlage, het plaatsen van reflecterende huisnummers in het buitengebied en de realisatie van wandelroutes. Bekijk gerealiseerde projecten en lopende projecten

Aanspreekpunt voor dorpsbewoners

Wij zijn aanspreekpunt voor inwoners van Vlagtwedde voor zaken die het algemeen belang van ons prachtige dorp betreffen. Op basis van signalen uit het dorp inventariseren wij problemen en uitdagingen en gaan actief op zoek naar oplossingen. Gaat het om een groter project, dan richten wij in veel gevallen een werkgroep op.

Gesprekspartner voor organisaties en overheden

Dorpsbelangen Vlagtwedde onderhoudt relaties met overheden en organisaties binnen en buiten Vlagtwedde over zaken die ons dorp aangaan. Ons doel is behoud en verbetering van de leefbaarheid in Vlagtwedde en daarvoor zetten wij alle beschikbare middelen in. Wij communiceren voor dit doel actief met de bevoegde autoriteiten - denk aan gemeente, provincie, waterschap en politie - en raadplegen waar nodig deskundigen.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.