De Vereniging van dorpsbelangen Vlagtwedde heeft samen met de winkeliersgroep een werkgroep opgericht met als doel om een plan te ontwerpen om het dorp en de entree naar het dorp nog aantrekkelijker te maken voor inwoners en toeristen. Het gaat dan om staande bloembakken en/of hangende bloembakken aan lantaarnpalen met bolgewassen in het voorjaar en fleurige bloemen in de zomermaanden. Dit plan hopen we in 2024 te realiseren.

Om alvast een begin te maken, hebben we gevraagd het aantal houten bloembakken uit te breiden. En dat is gelukt! Sinds kort staan er in het dorp meer houten bloembakken met vrolijke bloemen erin: Afeer, de werkgemeenschap voor mensen met een arbeidsbeperking heeft deze geleverd en verzorgt ze ook deze zomer.

Binnenkort gaat de werkgroep in overleg met Afeer om te kijken of we volgend jaar nog meer kunnen samenwerken en zo Vlagtwedde nog meer op kunnen fleuren. Daarbij hopen we meerdere partijen, zoals de gemeente en dagbesteding ’t Kraaiennust bij dit fleurige project te kunnen betrekken. Samen kunnen we meer.

Vlagtwedde is verkozen tot beste winkelgebied in de provincie Groningen en een dorp met veel groen en kleur kan daar zeker aan bijdragen!