Veel, maar dan ook erg veel zwerfvuil werd er vrijdag 14 april zowel overdag als ’s avonds in Vlagtwedde bij elkaar gezocht door enthousiaste vrijwilligers, van jong tot oud. Dit alles in het kader van “Nederland Schoon” met de onderliggende gedachte Vlagtwedde richting de zomer er weer netjes bij te laten liggen. Overdag gebeurde dat door alle leerlingen van zowel o.b.s. De Clockeslach als c.b.s. De Zaaier, alsmede Kinderopvang KiWi. Een groot deel van Vlagtwedde werd door hen aan een vuilinspectie onderworpen. Mede gelet op het succes van het vorig jaar had men het gebied zelfs enigszins uitgebreid. Na afloop van hun opruimactie kon er worden geconstateerd dat de container al meer dan voor de helft vol zat. Alle kinderen kregen als beloning een pen of een notitieblokje van de Vereniging van Dorpsbelangen Vlagtwedde.

Vanaf 18.30 uur ging een groep volwassenen en een aantal milieubewuste kinderen op stap om het overgebleven deel van het dorp en directe omgeving te ontdoen van het zwerfvuil. En hoewel de vorige zwerfvuilactie precies een jaar geleden plaatsvond, was het bijna schrikbarend hoeveel vuil er in de vorm van hoofdzakelijk blik en plastic gevonden werd. Nu er steeds meer statiegeld ingevoerd wordt maar eens kijken of dit bij een volgende actie ook nog het geval is. Aan het eind van de avond was de container van 1100 liter dan ook boordevol en bij een optimale routebezetting had het vuil vast en zeker niet in die ene container gekund. Kortom, Vlagtwedde is weer een stuk schoner sinds deze vrijdagavond dankzij een groep vrijwilligers!

Na afloop was er voor alle medewerkers in MFA ’t Aambeeld een kop koffie of een frisje met daarbij een heerlijke gevulde koek. En uiteraard werd nog even gezellig na gekletst. Het bestuur van Dorpsbelangen Vlagtwedde wil de leerlingen van de basisscholen en kinderen van de Kinderopvang, maar zeer zeker ook iedereen die ’s avond geholpen heeft, daarvoor hartelijk bedanken.