Mede door bemoeienissen van de Vereniging voor Dorpsbelangen Vlagtwedde is het Veelerdiep, (tOl Daipke), dat ernstig vervuild was, nagenoeg schoon.

De Het bestuur van de Vereniging Dorpsbelangen heeft contact opgenomen met de gemeente en het waterschap, genoemde instanties kwamen vrijwel direct in actie.

VLAGTWEDDE – Na een schoonmaakbeurt ligt het Veelerdiep er weer netjes bij.

Een sloot moet schoon de winter in. Planten en losse drab moet uit het water worden verwijderd en de oevers gemaaid. Ook eventuele duikers en dammen moeten schoon. Dit zorgt voor een fatsoenlijke waterafvoer en de sloot is een goede opvangbekken voor regen en sneeuw. Ook krijgt het water door dit onderhoud meer zuurstof, ruimte en licht. Dat is goed voor de planten, vissen en overige (water)dieren.

Ook het Veelerdiep, een afsplitsing van de Ruiten Aa, dat zich ten noorden van Vlagtwedde weer in de hoofdstroom voegt, moest er deze week aan geloven. De grillige loop onderscheidt het watertje van een gewone sloot. Het diep wordt in Vlagtwedde ’t Oal Daipke genoemden.
Medewerkers van Wedeka zorgden er voor dat het diep er voor de wintermaanden weer keurig bij ligt. Vissen die bij de werkzaamheden op het droge belandden werden weer voorzichtig teruggezet.